App og/eller mobilløsning?

I dag er det mange som mange besøker hjemmesiden din fra andre enheter enn en PC, som for eksempel smart-telefoner og nettbrett. Mange trender og faguttrykk florerer: responsiv design, adaptiv design, elastisk, mobilvennlig osv. Inventive hjelper deg å tilpasse nettstedet til de nye brukssituasjonene.

Bruksområdet avgjør om du skal velge app eller mobilversjon

For å ta stilling til om du skal velge app eller mobilversjon, må du vite hvordan løsningen skal brukes. Er det en løsning som målgruppen kan ha verdi av å benytte flere ganger – kanskje som et verktøy – kan du vurdere en app.
De som gjør nytte for seg gang etter gang, f.eks mobilbank, nsb, yr eller Facebook, fungerer glimrende som apper. Ulempen med en app er naturligvis at den er enhetsspesifikk:
skal du kun lage for iPhone? Android? Hva med iPad?

Førstegangskostnaden for en app er større enn en nettside, og vedlikeholdskostnadene avhenger av hvor mange plattformer (og operativsystemer) man velger å understøtte.

Responsivt design, hva er det?

Responsiv design innebærer at nettstedet tilpasser seg den skjermen den vises på. For de fleste løsninger fungerer det utmerket, men teknologien er ung, og kan skal tenke på følgende:

  • Når det gjøres endringer eller redesign må du ta høyde for flere plattformer. En liten endring på mobilwebben kan være komplisert å gjennomføre fordi den også vil påvirke fullversjonen – og vice versa.
  • Siden løsningen teknisk sett er et kompromiss mellom flere plattformer og skjermkvaliteter etc er det vanskelig og fullt ut nyttegjøre seg av mulighetene mobilen gir i forhold til brukervennlighet og brukeropplevelse.
  • Det kan være mye å spare ved å dele viktig innhold på tvers av platformene – f.eks produktdatabaser, oversikter og bilder, og endringer i database og innhold vil være mye tryggere og enklere å gjennomføre. Redesign kan isoleres til en av platformene.

 

Bruker målgruppa de smarttelefon, bør du ihvertfall ha en mobilvennlig nettside

Noen holder ut med å zoome og klype for å lese hjemmesiden din, men dersom konkurrentene dine har bedre løsninger kan du fort miste en kunde. På samme måte kan du nå et enda større publikum hvis du har et bra mobilt nettsted.

Hvorfor velge oss?

Vi har levert Apper som virker både på iOS og Android plattform. Dessuten er vi ekspert på mobilvennlige nettsider.
Ved hjelp av smart teknologi kan vi skru sammen og lansere en App hurtigere enn de fleste.
Fugiat dapibus, tellus ac cursus commodo, mauris sit condim eser ntumsi nibh, uum a justo vitaes amet risus amets un. Posi sectetut amet fermntum orem.